De VoIP telefooncentrale staat in de Cloud

Wekplekken, servers en databases staan tegenwoordig vaak in de Cloud. Ook een VoIP centrale staat vaak in de Cloud. Dankzij de VoIP centrale is telefonie die vanuit de Cloud via IP wordt geleverd mogelijk. Om spraak te kunnen transporteren over internet of een IP-netwerk is een bepaalde technologie nodig. Die technologie wordt VoIP genoemd.

 

De werking van een VoIP telefooncentrale

Bij de ouderwetse telefonie worden telefonie en dataverkeer gescheiden getransporteerd, via een analoge lijn en een ISDN-verbinding. Bij een VoIP telefooncentrale zijn een analoge lijn en een ISDN-verbinding niet meer nodig, want bij VoIP worden over een IP-lijn. Dat maakt het mogelijk om telefoonnummers te koppelen aan een IP-adres. Dankzij die koppeling is het mogelijk om op iedere plaats, bijvoorbeeld thuis, te werken. Klanten kunnen je daar bereiken door je zakelijk nummer te bellen.

 

De vele voordelen van een VoIP telefooncentrale

Een VoIP telefooncentrale heeft veel voordelen. Deze telefooncentrale biedt veel handige functionaliteiten, die vaak bij de abonnementsprijs zijn inbegrepen. Enkele van die functionaliteiten zijn: belgroepen, groepsgesprekken, meeluisteren, presentielijst, adressenboek en de mogelijkheid om sms-berichten te versturen. Je kunt bellen met een op het internet aangesloten telefoon. Bellen via je pc en met je mobiele telefoon is ook mogelijk.

 

Bedrijven kunnen hun communicatie optimaal organiseren

Door gebruik te maken van een VoIP centrale in de Cloud kunnen bedrijven hun communicatie optimaal organiseren. Maak jij binnen je bedrijf nog gebruik van analoge lijnen. Het is, gelet op de vele voordelen, zeker de moeite waard om je te verdiepen in de mogelijkheden van VoIP. Overstappen naar VoIP is zeker niet erg.

 

Waarom kiezen veel ondernemers voor een VoIP telefooncentrale in de Cloud

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun gegevens op te slaan in de Cloud, Hun gegevens zijn dan niet opgeslagen op hun eigen pc of server, maar op een server in een ‘onzichtbaar’ datacenter. Waarom kiezen ondernemers voor de cloud?

  • Omdat ze zo kosten kunnen besparen. Geen investeringen meer in bijvoorbeeld computers, software en IT-beheer.
  • Vanwege de flexibiliteit. Meer of juist minder opslagruimte nodig? Je betaalt alleen voor wat je gebruikt.
  • Omdat je vrijwel overal kunt werken. Bij een klant of thuis?. Log in en je kunt werken.
  • Omdat je minder zorgen hebt. Je cloudprovider zorgt voor software-updates en voor het onderhoud van de server.
  • Omdat je data veilig zijn. Zowel datacenters als cloudproviders zorgen voor een optimale beveiliging.

Meer informatie over de VoIP telefooncentrale?

Ben je op zoek naar meer informatie over de VoIP telefooncentrale? Neem dan contact op met de specialisten van Spete.nl ICT diensten. Je kunt ook kijken op hun website www.spete.nl. Daar vind je veel informatie over VoIP telefonie.